Primul call center din Romania pentru servicii de second opinion de la spitalele din Turcia
Truebeam, un aparat revolutionar in tratamentul cancerului

Despre Truebeam

In ultimii ani, in functie de multe cauze, cancerul a devenit cea mai importanta problema de sanatate publica in tara noastra, la fel ca in intreaga lume. Totusi, schimbari minore se observa in diagnosticarea cancerului, precum si in tratarea acestuia. Pe de-o parte, in timp ce se realizeaza cercetari continue, noi tehnologii sunt reflectate in tratament. Domeniul oncologiei prin radiatii este unul dintre domeniile care au prezentat cea mai rapida si mai intensa dezvoltare.

Acum, o etapa foarte importanta a fost atinsa in tara noastra prin utilizarea aplicatiilor IMRT si a tratamentelor CyberKnife, care erau considerate in trecut tehnologii dificil de procurat in tara noastra. Astazi, in Europa, si in special in zona vecina, putem spune cu usurinta ca detinem noi tehnologii mai rapide si bine dezvoltate.

In prezent, Truebeam a patruns in domeniul Oncologiei prin Radiatii. Multe dintre tehnicile emergente si aplicatiile utilizate intr-un numar limitat de centre in domeniul oncologiei prin radiatii pot fi efectuate cu ajutorul dispozitivelor TrueBeam ti TrueBeam STX.

Ce boli pot fi tratate?

- Malformatii arterio-venoase
- Neurinoame acustice
- Metastaze cerebrale
- Cavernom
- Glioame
- Craniofaringiom
- Tumori/metastaze hepatice
- Tumori/metastaze pulmonare
- Meningiom
- Tumori cerebrale pediatrice
- Adenoame pituitare
- Cancer de prostata
- Tumori/metastaze spinale
- Nevralgie trigeminala
- Metastaze suprarenale
- Tumori pancreatice ti altele

Ce simte pacientul in timpul procedurii?

Pacientul este treaz. Pacientului i se solicita sa stea nemiscat intr-o pozitie prestabilita. Prin utilizarea unor instrumente de fixare, se solicita pacientilor sa ramana nemiscati in functie de regiunea tratata.

Cand isi poate relua pacientul activitatea cotidiana?

Acesta nu este un tratament care sa afecteze activitatea cotidiana a pacientului. Este o metoda de tratament in ambulatoriu. Dupa efectuarea tedintei la data si ora indicate, pacientul poate sa iti continue activitatile.

Care sunt beneficiile pentru pacient?


- Aceasta este o metoda de tratament non-invaziva. Procedurile interventionale invazive nu sunt aplicate pentru siguranta pacientului.
- Aceasta este o metoda cu un inalt grad de sensibilitate. In timp ce doze mari de radiatii cu un grad ridicat de acuratete se aplica la nivelul tumorii, reduceri importante ale dozei sunt obtinute la capatul tumorii. Deplasarea tumorii din cauza respiratiei sau a altor miscari este impiedicata, astfel incat doza nu ajunge in locuri gresite.
- Este o metoda rapida. Chiar foarte rapida, atunci cand este comparata cu alte metode SRS ti SBRT. Tedinta este finalizata in aproximativ 15-20 minute.
- Tratament fractionat poate fi aplicat. Doza terapeutica poate fi administrata intr-o singura fractie sau in fractii multiple, conform deciziei medicului.
- Metodele de tratament pot fi personalizate. Va permite sa aplicati modalitati diferite de tratament in functie de afectiunea actuala a pacientului.
- Ofera optiuni alternative de tratament pentru unii pacienti. In cazul unora dintre tumorile localizate adanc, in cazul carora operatia nu poate fi efectuata, sau in zone tratate anterior cu radiatii, ofera o optiune alternativa de tratament.