VIPMED International

  • English

TRUEBEAM

APARAT REVOLUTIONAR IN LUPTA CU CANCERUL

TrueBeam STx, dispozitivul radioterapeutic cel mai avansat din punct de vedere tehnologic folosit în tratarea cancerului, furnizează tratamentul cu ajutorul opțiunii sale de fascicule nefiltrate compensate ce permite razelor să ajungă extrem de repede la pacient. Cea mai importantă caracteristică este aceea că este un dispozitiv superior ce combină toate tehnicile avansate de radioterapie precum IMRT, IGRT, RT cu impulsuri, Rapidarc, SRT și SBRT. Astfel, toate noile tehnici radioterapeutice ale ultimilor ani sunt combinate într-un singur dispozitiv și, dacă se dorește acest lucru, tratamentul poate fi efectuat cu opțiunea fasciculului real nefiltrat pentru cel mai rapid, sigur și eficient tratament.

O altă caracteristică importantă a dispozitivului este aceea că, având o acuratețe de sub 0,5 mm, poate determina ținta cu o sensibilitate extrem de mare și poate îndrepta radiațiile asupra tumorii într-un timp foarte scurt. Tratamentul fiind redus de 4 până la 8 ori, se reduce și timpul petrecut de pacient într-o anumită poziție fără a se mișca în decursul iradierii. Astfel nesiguranța cauzată de mișcările tumorii în timpul tratamentului pacientului este de asemenea redusă la minim.

Ce este TRUEBEAM?

Dispozitivul Truebeam STx a fost suplimentat cu un al doilea sistem și mai sensibil ce amplasează pacientul în poziția de tratament și oferă posibilitatea monitorizării ritmului respirator, controlul și corectarea poziției. Datorită acestui sistem suplimentar denumit Novalis-ExacTrac, este posibilă o corectare sexdimensională a poziției. Cu Trubeam este posibilă radioterapia sub ghidajul unei imagistici mai puternice și aplicarea fasciculelor pe volumul țintit cu o marjă mai scăzută. Astfel, suntem cu un pas mai aproape de prevenirea iradierii țesutului sănătos. Cu noua opțiune de producție și aplicare a radiațiilor concepute diferit față de alte metode de tratament, s-a deschis calea spre o noua eră a tratamentului cancerului.


Toate noile tehnici de radioterapie sunt furnizate într-un singur dispozitiv

  • În vreme ce dispozitivul poate efectua orice tip de iradiere simplă, mai beneficiază și de o tehnică conformă de modelare a radiațiilor în funcție de structura tumorii, tehnici IMRT (radioterapie cu intensitate modulabilă)  precum și RapidArc ( un tratament bazat pe ajustarea intensității volumului ce scurtează perioada de tratament a pacientului) și metode de radiochirurgie cu cele mai sensibile posibilități de imagistică și aplicare.
  • Tot cu ajutorul dispozitivului Truebeam STx, este acuma posibilă tehnica radiochirurgicală SRS care concentrează asupra unei ținte tridimensionale o doză ridicată și ca atare reușește să obțină aceleași rezultate ca îndepărtarea chirurgicală a țintei.
  • Prin intermediul dispozitivului se poate realiza și tehnica SBRT în cadrul căreia tumorile cu volum mic din orice parte a corpului sunt tratate în siguranță în mai puține sesiuni (3-5 sesiuni).

 

Țesutul sănătos este protejat și perioada de tratament scurtată de 4 până la 8 ori
Cea mai importantă caracteristică a dispozitivului este că funrizează un tratament mai rapid, mai sigur și mai eficace.
Cu ajutorul acestui dispozitiv este posibilă determinarea unei ținte cu o acuratețe sub 0,5 mm și aplicarea radiațiilor asupra sa într-un timp foarte scurt. Datorită acestei caracteristici ce îi permite aplicarea unei doze foarte mari într-o singură sesiune, este posibilă aplicarea cu succes a tratamentului într-un număr total de 3-5 sesiuni în loc de 25-35 sesiuni. Deoarece tratamentul este redus cu 4 până la 8 ori, se reduce și timpul pe care pacientul trebuie să îl petreacă într-o anumită poziție în timpul iradierii fără a se mișca. Astfel, nesiguranța cauzată de deplasările tumorei în timpul tratamentului pacientului este de asemenea redusă la minim. Radioterapia are capacitatea de se a concentra asupra centrului țintei iar acest lucru înseamnă că țesutul sănătos este afectat de mai puține radiații. Deasemenea, datorită abilității dispozitivului de a monitoriza ritmul respirației în timpul aplicării radiațiilor asupra organelor  precum plămânii, ficatul și sânii, ce au nevoie de respirație, înseamnă că țesuturile sănătoase sunt mai puțin vătămate și există posibilitatea aplicării unei doze mai mari.


Verifică acuratețea aplicării la intervale de milisecunde
Dispozitivul ,care este modelul tehnologic cel mai avansat dintre dispozitivele de genul acceleratoarelor liniare folosite în continuare în radioterapie, aplică întregul tratament prin control computerizat. Sistemul reduce erorile umane la minim și verifică acuratețea aplicării pe parcursul tratamentului prin verificări la intervale de milisecunde cu ajutorul sistemului colimator localizat în creierul său pentru a se asigura că pacientul este tratat conform planului. Sistemul colimator din dispozitiv asigură că radiațiile sunt constant verificate astfel încât pacientul poate primi tratamentul în forma cea mai corectă. Sistemul ce afișează tabla de tratament și poziția pacientului funcționează sincronizat crescând viteza și acuratețea poziționării pacientului.


Furnizează tratament pentru toate tumorile ce necesită radioterapie
Toate tumorile ce necesită radioterapie pot fi tratate în siguranță cu ajutorul acestui dispozitiv. Este îndeosebi  util pentru tumori localizate în cap și tumorile cu volum mic  din organism dar amplasate în apropierea unor organe de ric. Dispozitivul furnizează o metodă adecvată pentru tratarea tumorilor pulmonare și spinale și pentru radioterapia de serie secundă. Datorită calității de acuratețe, cu ajutorul dispozitivului se pot efectua procedurile similare radioterapiei cu cuțit Gamma pentru tumorile localizate în cap ce nu se pretează terapiei cu cuțitul Gamma  din cauza dimensiunii și a locației.


Care sunt avantajele?
Fiind dispozitivul tehnologic de cel mai înalt nivel în tratmentul cancerului, Truebeam STx furnizează pacientului unele avantajele foarte importante:

  • Face posibilă tratarea tumorii cu o doză mare într-un timp foarte scurt. Perioada de radioterapie este redusă datorită capacității de aplicare a radiațiilor într-un timp foarte scurt , crescând în același timp acuratețea tratamentului și comfortul pacientului.
  • Calitatea imaginii este extrem de sporită, deci radiologii au posibilitatea de a vedea mai bine detaliile mici.
  • De asmenea, cu ajutorul sistemelor IGRT (radioterapie ghidată de imagini)  ajustarea exactă a poziției țintei  poate fi efectuată cu mai multă sensibilitate și într-un timp mai scurt.
  • Radiațiile suplimentare aplicate pacienților de către sistemele de imagistică sunt cu 25 la sută mai puține cu acest sistem.
  • Deoarece acuratețea mecanică este sub un milimetru, acest lucru este de o importanță vitală în ceea ce privește concentrarea razelor asupra țintei în mod corect. Tocmai această caracteristică face ca tratamentul pacientului să fie efectuat conform planului.
  • Capacitatea sistemului mecanic de a se mișca mai repede decât alte dispozitive reduce perioada de tratament de 4 până la 8 ori.

Pentru Informatii detaliate si/sau solicitare de programari la unul dintre spitalele colaboratoare va rugam sa ne contactati:

+4 0732 056 272
+4 0732 056 273
+4 0720 488 499