VIPMED International

  • English

Optiuni de tratament pentru copiii bolnavi de cancer

Cancerul la copii nu este considerat a fi unul comun, motiv pentru care tratamentele pentru tinerii cu varsta sub 15 ani sunt in continua cercetare. Testarile clinice in oncologia pediatrica reprezinta cercetari ce vin sa imbunatateasca tratamentele actuale prin metode performante si chiar sa gaseasca noi optiuni de tratament.

Optiuni de tratament pentru copiii bolnavi de cancer

Tratamentul oncologic la copii depinde de stadiul in care se afla afectiunea, dar si de efectele secundare posibile. In plus, in cazul cancerului pediatric este foarte importanta si starea generala de sanatate a bolnavului care poate influenta alegerea unei optiuni de tratament in detrimentul alteia.

Operatia pentru copiii bolnavi de cancer

Fie ca vorbim despre tumorile maligne sau benigne, operatia este necesara pentru indepartarea tumorii, dar si a tesutului din jurul acesteia.

Chimioterapia in tratamentul cancerului la copii

Chimioterapia este utilizata pentru a distruge celule canceroase si pentru a stopa abilitatea lor de a se dezvolta. In sfera oncologiei pediatrice, copiii raspund bine la acest tratament si totodata, au si o capacitate mai mare de a se recupera dupa dozele mari de chimioterapie, comparativ cu adultii. Astfel, medicii oncologi pot opta de cele mai multe ori pentru doze mai mari de chimioterapie in cazul copiilor, tocmai pentru a trata afectiunea cat mai eficient.

Radioterapia

Radioterapia presupune utilizarea unor doze contolate de radiatii asupra tumorii si are ca scop distrugerea celulelor canceroase, pentru ca acestea sa nu afecteze tesuturile sanatoase. Medicii oncologi utilizeaza o tehnologie avansata de radioterapie, prin care doza de radiatii este focusata doar asupra zonei tumorale, fara a afecta tesuturile sanatoase din jur.

Radioterapia stereotactica – tratament oncologic modern

Radioterapia stereotactica este unul dintre cele mai moderne tratamente oncologice la copii. Aceasta are la baza un sistem de identificare capabil sa localizeze precis tumorile canceroase.

Diferenta dintre radioterapia stereotactica si radioterapia clasica consta in doza de radiatii emisa si in precizia sa de actiune. In cazul radioterapiei stereotactice doza de radiatii este mai mica, dar aplicata strict doar asupra zonei tumorale.

In sfera oncologiei pediatrice, radioterapia stereostatica este o solutie medicala recomandata adeseori, in special pentru ca limiteaza cantitatea de radiatii, ceea ce duce la minimalizarea efectelor adverse.